Zo mooi gelegen

De Rielerkolk is een pareltje van water en groen, midden in Deventer. Aan de oostkant gaat zij naadloos over in het schitterende park rond de langgerekte Douwelerkolk. Tussen eeuwenoude bomen ligt ook het sportpark Rielerenk verscholen.

Je woning aan de Rielerkolk is het ideale vertrekpunt voor een rondje wandelen, joggen of fietsen in de natuur. Vanaf de Douwelerkolk voert de rustieke kanaaldijk je verder het Sallandse buitengebied in.

Folder aanvragen *geheel vrijblijvend

Ligging

 

Maar evengoed loop, fiets of rij je in luttele minuten naar de historische binnenstad. ‘Vanuit huis’ kan je dus heel makkelijk even een terrasje op de Brink pakken en een boodschap doen. Met evenveel gemak ga je ’s avonds naar film, theater of restaurant. Voor de dagelijkse boodschappen heb je de keuze uit verschillende winkelcentra. Boreel, Schalkhaar en Colmschate zijn allemaal dichtbij.

De Rielerkolk is zeer goed bereikbaar. Via de Amstellaan en de Nico Bolkesteinlaan ben je zo op de A1 in westelijke of oostelijke richting. Het NS station is slechts vijf minuten fietsen.

RIELERKOLK-AFSTANDEN-01

Een IJsselkolk. Een historische buitenplaats

De Rielerkolk is een van de best bewaarde geheimen van Deventer: een idyllische plas met natuurschoon en mooie woningen. De Rielerkolk maakt deel uit van het snoer van rivierkolken rond Deventer, waaronder de naastgelegen Douwelerkolk. Ze ontstonden ooit door overstromingen van de IJssel. In de negentiende eeuw is de Rielerkolk uitgegraven om zand te winnen voor de spoordijk.

Ooit was hier de historische buitenplaats Het Douweler gelegen. Daar herinnert de parkachtige omgeving aan. Van 1954 tot eind jaren 70 van de vorige eeuw was een deel van de Rielerkolk in gebruik als zwembad. Het ‘Rielerbad’ was jarenlang één van de mooiste plekken van Nederland voor zwemwedstrijden op de langebaan. De beschutte ligging leverden de wedstrijdzwemmers snelle tijden op.

Na de sluiting van het zwembad werden er aan de westoever woningen gebouwd. Maar de kolk nodigt nog steeds uit tot een zwempartij, direct vanaf je eigen terras op het water. De kolk leent zich ook voor vissen, dobberen en varen, of voor een heerlijke wandeling rond het water waar je eenden, futen en waterhoentjes kunt spotten, het hele jaar door.

Noordoever

Aan de noordoever komen zes Aquarius waterwoningen. U beschikt over twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Aan de gehele zuid- en oostkant van de woning is een royaal hardhouten vlonderterras. Vanuit huis en terras heeft u een geweldig uitzicht over het water en bomenpracht aan de oevers van de Rielerkolk. Door de ligging en indeling met een vrij gesloten gevel aan de westzijde heeft u optimale privacy.

lees meer

Zuidoever

Vijf Aquarius waterwoningen zijn gelegen aan de zuidoever. De toegangsweg (Rielerkolkweg) loopt rond een parkje. De woningen hebben ook een tuin en terras op het zuiden. Parkeren is op eigen terrein. De vijf Aquarius waterwoningen met groot vlonderterras aan het water, worden in een waaiervorm aangelegd voor optimale privacy. Elke woning heeft een panoramisch uitzicht over het water en de groene rand.

lees meer